GAST. is een feit! 4


Tja, en dan sta je ineens voor de keuze: ga ik (weer) op zoek naar een baan, ga ik op zoek naar werk? Of start ik nu eindelijk voor mezelf?

 

Werkloos zijn is een baan

Een paar brainstormsessies voeren met bekenden, ga ik (goedbedoelde) adviezen in de wind slaan of laat ik ze op me inwerken? Durven om out of the box te denken en dan alle plussen en minnen op een rij zetten en… ga zo maar door.

Totdat ik een boekje kreeg: ‘Hoera, Werkloos!’. Voor iedereen die een keer op het punt komt dat hij of zij even in het zicht komt van een situatie waarbij je geen werk (lees: baan) dreigt te hebben. En hoe je dat in je voordeel kunt laten werken. Dat boekje gaf me een compleet nieuwe kijk op mijn situatie. Werkloos zijn is namelijk geen situatie, maar een baan. Waarbij je van 9 tot 5 en daarbuiten hard moet werken: aan jezelf, aan je kansen. Je zult moeten omgaan met invloeden van buitenaf en bepalen wat je strategie is. Hoe je het werkloos zijn kunt omzetten in werkzoekend zijn (waarbij het even niet uitmaakt of dat een baan is of een bedrijf). Het resultaat: voor ik goed en wel moest aankloppen bij het UWV was ik al eigenaar van mijn bedrijf: GAST. Gefeliciteerd, u bent nu directeur! Nu alleen de rest nog…

 

Geen feesten om het feesten

In de evenementenwereld is duidelijk merkzaam dat de tijd van het feesten enkel om het feesten voorbij is. Evenementen en bijeenkomsten moeten een boodschap uitdragen, een gevoel versterken, een waarde hebben voor de opdrachtgevers en de deelnemers. No show is een vies woord, steeds vaker wordt een uitgebreid registratietraject ingezet om er voor te zorgen dat de “opkomst” voldoet aan de verwachtingen.

Er wordt veel geld en tijd gestoken in het zorgen dat de “deelnemers” er zijn, dat ze niks willen missen en het belang inzien van deze “unieke opportunity”. Ik ben van mening dat een deelnemer niet alleen een aanwezige persoon is, maar nog veel meer dan dat: een Gast, punt.

 

De gast is koning

In een tijd waarin elke cent telt, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Return On Investment de maatstaf zijn bij bijna elk bedrijf, is het belangrijk voor ondernemingen om tijd en energie (en geld) te investeren in de personen waar het om draait: de gasten. Hun beeld van een organisatie of locatie zal gevormd worden door de manier waarop ze behandeld worden, hoe gastvrij ze ontvangen worden en de aandacht die ze krijgen. Of de gast het naar zijn zin heeft gehad bepaalt of hij terug komt en het de moeite waard vond om tijd/geld te besteden en dit zal uitdragen aan anderen.

 

Werkvindend

Op het gebied van Gastheerschap (Hostmenship) bij evenementen, vergaderingen en andere bijeenkomsten is naar mijn mening nog veel te verbeteren. Hoe bijzonder ben je als je met 10 of 20 of 500 “deelnemers” op een congreslocatie komt, niemand je aanspreekt of welkom heet en je het gevoel krijgt dat je volledig opgaat in de massa? Als je voor de 3e dag op een training komt en men nog steeds niet weet of je koffie of thee wilt? Als je gaat zitten op een terras en het minimaal 15 minuten duurt voordat een serveerster of ober bij je staat en vraagt of je al een keuze hebt kunnen maken? Als je je meldt bij de intakebalie van een bijeenkomst en de persoon achter deze balie je niet herkent, sterker nog: “heeft u zich wel aangemeld voor deze bijeenkomst”?

Kortom, ik denk dat mijn mind set al is omgeschakeld van werkloos via werkzoekend naar werkvindend. Nu eens ontdekken hoe de rest van de wereld daarover denkt; ik ben benieuwd naar jouw mening!


4 gedachten over “GAST. is een feit!

 • Irene

  Hi Roelof…dat heb je weer goed voor elkaar! Positieve uitgangspunten..pakkende tekst…en strakke lay-out. Veel suc6 met deze nwe uitdaging. Zou bijna willen dat ik werkloos was!
  Grtz Irene

 • Thomas

  Ha, ik vroeg me al af wat de URL zou gaan worden. Leuk om te zien dat dit ook al op orde is. Goede punten en erg actueel. Nu fijn veel opdrachten binnenslepen !

  Heb je al wat opdrachten die je bekend wilt (kunt) maken?

  Cheers,

  Thomas

  • gastpunt Bericht auteur

   Ha Thomas, dank voor je snelle en leuke reactie!
   Meer nieuws over nieuwe opdrachten volgt snel, ben inderdaad goed van start gegaan.
   Gastvrije groeten,

   Roelof | GAST.

 • Blockx Marc

  Hey Roelof,
  strakke mooie lay-out en overtuigende tekst. De wereld is aan de durvers en jij bent er een.
  Veel succes en c-you later.
  Greets, Marc

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.